Bovenstaande Frostini's zijn hier verkrijgbaar.

Sharing is caring!

Efteling

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land) en een golfpark (Golfclub Efteling).

Het is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. De Efteling behoort tot de meest bezochte themaparken in de wereld en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa.[7] In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). De Efteling is sinds 1 april 2010 het hele jaar door geopend.

Als officiële openingsdatum wordt 31 mei 1952 aangehouden. De geschiedenis van het park gaat terug tot de jaren dertig, toen op de plaats van het huidige park een sport- en wandelpark werd geopend. Hoewel het park aanvankelijk voornamelijk was bedoeld voor ouders met kinderen tot circa twaalf jaar, heeft de Efteling zich inmiddels ontwikkeld tot een themapark voor alle leeftijden. Het is gegroeid van een natuurpark met speeltuin, roeivijvers en een theehuis tot een attractiepark inclusief achtbanen van wereldwijd opererende bedrijven als Vekoma, Intamin AG, B&M (Bolliger & Mabillard), Mack Rides en GCI (Great Coasters International).


Frappe2
Silky Frappé
Fristi
Frozen Fristi
Chocomel logo
Frozen Chocomel
sour
Silky Sour
mojito
Silky Mojito
wine
iced Wine
beer
iced Beer
pina
Silky Mocktail